3x3 Remedial Teaching: omdat iedereen ánders leert


Remedial teaching in Ede en omgeving.


Reacties

Onze dochter (nu groep 8) scoorde erg laag op rekentoetsen en had een flinke hekel aan rekenen ontwikkeld. Vanuit de school werd het vermoeden van dyscalculie uitgesproken. We hadden al diverse dingen geprobeerd voor we bij Damayanti terecht kwamen. Bij Damayanti bleek dat er veel gaten in de rekenkennis van onze dochter zaten. Damayanti heeft zorgvuldig gekeken waar de problemen zaten en onze dochter heel rustig mee aan de hand genomen. Dat betekende weer aan de basis beginnen en die eerst goed leggen. Het vermoeden van dyscalculie is nu helemaal weg. Onze dochter blijkt eigenlijk prima te kunnen rekenen, maar had gewoon een aantal strategieën niet aangeleerd. Het rekenen gaat nu veel beter en de grote hekel eraan is weg. Dat laatste heeft zeker ook te maken met de fijne houding die Damayanti heeft naar kinderen. Ook de juf op school gaf aan dat ze nog nooit een kind zo'n grote vooruitgang heeft zien doormaken. Wij kunnen 3x3RT dus van harte aanbevelen.
(Ouders van F.)

Onze dochter schrijft graag haar eigen recensie:
"Damayanti is lief en rustig. Ze is heel aardig en ze neemt de tijd om naar je te luisteren en even te kletsen. Als je boos of verdrietig over iets bent, kun je niet echt goed werken. Damayanti heeft daar dan oplossingen of goeie ideeën voor. Ze legt rekendingen goed uit. En als je het dan nog niet snapt legt ze het op een wat makkelijkere manier uit. Daardoor kan ik nu veel beter rekenen. Ik vind het ook niet meer erg om te oefenen."
(F.)

Ik merk aan F. dat het rekenen haar veel beter afgaat. De RT heeft haar echt geholpen om verder te komen en zich fijner te voelen bij het rekenen. Ze heeft meer zelfvertrouwen en meer inzicht in het rekenen. Dat vind ik erg mooi om te zien. Mijn complimenten voor jouw aandacht en hulp. F. heeft daar ontzettend veel aan gehad en dat zal haar volgend jaar helpen op de middelbare school! Mijn dank daarvoor.
(Leerkracht F.)

Je oefende dingen die je op school lastig vond.
Je had leerspelletjes en leerde veel door bewegingen erbij te maken en door dingen te doen.
Toen ik kwam had ik meer moeite met rekenen en nu niet meer.
En als je het fijn vindt om op een wiebelkussen te zitten of met iets in je handen wilt zitten, zoals een tangle, kan dat ook. Ik zou het gewoon proberen!
(A.)

Damyanti heeft veel geduld en geeft duidelijke uitleg.
Ze is enthousiast en stelt het belang van de leerling voorop. Ze is prettig in de omgang en kan goed uitleg geven.
Wij zijn heel tevreden over haar binnen Welstede!

Judith Rombouts - Witteveen
Sociaal Cultureel Werker
Welstede

Goede hulp aan de kinderen; er wordt zorgvuldig gekeken wat het kind nodig heeft, waarna een duidelijk plan wordt opgesteld en uitgevoerd. Er worden duidelijke afspraken gemaakt, welke gehanteerd worden. Kinderen voelen zich vrij en durven zichzelf te zijn. Kortom, ik ben enthousiast!
A. van den Berg, LGF-coordinator SBO De Windroos

Fam. Roos
Nadat op school was gebleken dat onze dochter heel veel moeite had met lezen, zijn wij opzoek gegaan naar goede hulp voor haar. Bij veel organisaties was er een wachtlijst van ongeveer 6 maanden. Gelukkig kon onze dochter al heel snel terecht bij 3x3RT en binnen een maand kreeg ze de begeleiding die ze nodig had. Ze vind het erg leuk en doet ook goed haar best. Juist omdat het de opdrachten en oefeningen op een speelse manier worden aangeboden. Ook wij als ouders worden goed op de hoogte gehouden van de vorderingen. Korte lijnen met ons en met school. Helemaal top!
Fleurine Roos,
Kinderyoga docent en Rots & Water trainer in Amersfoort

Fam. Wester
Sinds afgelopen winter (2011/2012) volgt mijn zoon (9 jaar) dyslexietraining bij Damayanti. Hij vindt het geweldig. Hij doet heel hard zijn best en gaat met veel plezier naar de trainingen. Ook maakt hij heel veel vorderingen in zijn lezen en spelling. Damayanti geeft veel praktische tips en handvatten. Ze komt regelmatig met nieuwe websites waar mijn zoon kan oefenen. Het huiswerk wat hij meekrijgt doet hij met plezier en kost natuurlijk wel tijd, maar niet te veel. Hij leest met plezier een boek en gaat Damayanti trots vertellen wat hij gelezen heeft. Hij leest nu ook de ondertitels op tv mee. Ik kan bij Damayanti altijd terecht voor achtergrond informatie en zij heeft me goed duidelijk kunnen maken wat dyslexie nu precies is. Hierdoor kan ik meer begrip opbrengen voor mijn zoon en zijn leesprobleem.
M. Wester

Er is veel te doen. En als je een foutje maakt is het niet erg. Damayanti is een lieve juf. En je speelt vaak woordspelletjes. En als je er even op zit dan gaat het beter op school.
J. Wester(9 jaar)